We doen het samen

Voor het Innovatieplatform Twente heeft hemink&ko de duurzaamheidsagenda ontwikkeld.

Duurzaamheid op de agenda | Innovatieplatform Twente – Foodcluster (inmiddels Kennispark Twente)


Opdracht

Werk de duurzaamheidsagenda uit waarmee het foodcluster van het Innovatieplatform Twente (Grolsch, Zuivelhoeve, Huuskes Versproducten, Zwanenberg, Johma, Bolletje) het innovatieproces in de regio kan versnellen.

Aanpak hemink&ko

Rol: projectmanagement

Activiteiten

  • diepte-interviews met de leden van het IPT Foodcluster
  • vaststellen van dimensies van duurzaamheid
  • analyse van activiteiten
  • vaststellen relevante thema's
  • opstellen duurzaamheidsagenda inclusief prioriteitsstelling.

Resultaat

Een duurzaamheidsagenda, waarin de relevante thema's voor projecten zijn benoemd: water, energie en mens (H&R). Als vervolg zijn er twee projecten geformuleerd en uitgevoerd onder regie van hemink&ko die besparing van water en energie bij de IPT Foodclusterbedrijven realiseren.


Terug naar het overzicht